Mestskadoprava.sk - Stránky o Mestskej a Regionálnej dopava v SR a ČR
Právě je úterý, 24.říj 2017, 10:15

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 107 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Piktogramy na EM teste
PříspěvekNapsal: čtvrtek, 04.led 2007, 15:05 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úterý, 21.úno 2006, 16:40
Příspěvky: 386
Bydliště: Považská Bystrica
bolo by fajn, keby pri zástavkách žel.stanica, AS a nemocnica bol aj piktogram podobne ako majú aj v BA. Pomohlo by to cudzokrajným.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Piktogramy na EM teste
PříspěvekNapsal: pátek, 05.led 2007, 07:42 
Offline

Registrován: středa, 29.bře 2006, 15:32
Příspěvky: 58
pitt píše:
bolo by fajn, keby pri zástavkách žel.stanica, AS a nemocnica bol aj piktogram podobne ako majú aj v BA. Pomohlo by to cudzokrajným.
Keď mi niekto povie ako to spraviť, nieje problém. :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pátek, 05.led 2007, 09:10 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úterý, 21.úno 2006, 16:40
Příspěvky: 386
Bydliště: Považská Bystrica
to je otázka pre Vlka, ak sa tu niekde nachadza


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pátek, 05.led 2007, 09:23 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: neděle, 21.črc 2002, 18:01
Příspěvky: 1337
Bydliště: Kuklovska 5, 84104, Bratislava
skusim ho na tuto diskusiu upozornit ;)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Piktogramy na EM teste
PříspěvekNapsal: sobota, 06.led 2007, 19:47 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pondělí, 17.črc 2006, 17:22
Příspěvky: 397
Bydliště: Žilina
puffo píše:
Keď mi niekto povie ako to spraviť, nieje problém. :lol:


spraviť to ide jedine tak, že sa urobia ciele, tzv. bitmapy... to znamená, že celý ten na prednom paneli sa naedituje a je počas celého spoja (na ktorom je pridaný) nemenný... pri MHD to nie je problém, nakoľko ja osobne som zaástancom čísla linky a cieľa veľkým písmom na prednom transparente a nejaký piktogram to nenarušuje, práve naopak... nový EMtesťácky editor je veľmi dobrý na tieto veci...
môžeme sa spojiť cez SZ a poklebetiť na túto tému.... :wink:

pripájam fotografiu ako to vyzerá, keď sa chce... týmto smeruje aj pochvala do čiech ku môjmu bývalému zákazníkovi OSNADO Trutnov a samotému riaditeľovi dopravy, ktorý sa "hrá" s bitmapami.... (fotografia zo stránok klubu vozíčkářu Trutnov)


Přílohy:
Poznámka: predný EMtest panel s bitmapou z ruky riaditela dopravy spol. OSNADO Trutnov
01_praha_osnado.jpg
01_praha_osnado.jpg [ 49.08 KiB | Zobrazeno 2715 krát ]

_________________
Aj vlci sú len ľudia... ;)
Kráľovské Dopravné Podniky - Váš spoľahlivý dopravca
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sobota, 06.led 2007, 20:27 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pondělí, 17.črc 2006, 17:22
Příspěvky: 397
Bydliště: Žilina
komu sa neukáže fotka, tak link je: http://www.trutnov.cz/vozik/images/foto ... _praha.jpg

poprípade ďalší link na rovnako pripravované ciele v BB:
http://vl-company.ic.cz/new/new05l.html

_________________
Aj vlci sú len ľudia... ;)
Kráľovské Dopravné Podniky - Váš spoľahlivý dopravca


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtvrtek, 25.led 2007, 08:55 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úterý, 21.úno 2006, 16:40
Příspěvky: 386
Bydliště: Považská Bystrica
piktogramy som síce nevidel, ale všimol som si, že konečne už nie sú useknuté názvy zastávok na bočných tabuliach :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtvrtek, 25.led 2007, 11:11 
Offline

Registrován: středa, 29.bře 2006, 15:32
Příspěvky: 58
to je zaujímavé, lebo nikto s tým nič nerobil :lol: Tie piktogramy ešte niesu lebo nemám naištalovanú novú verziu programu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtvrtek, 25.led 2007, 14:58 
tak o to lepšie, keď sa veci vedia vyriešiť samé. Inka tiež som si všimol, že autobusom sa počas jazdy mení intenzita LED na zadnom paneli.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtvrtek, 25.led 2007, 17:06 
Offline

Registrován: středa, 29.bře 2006, 15:32
Příspěvky: 58
to som si všimol aj ja, dobrá pripomienka, zajtra sa opýtam emtestákov.

dík


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sobota, 27.led 2007, 21:36 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pondělí, 17.črc 2006, 17:22
Příspěvky: 397
Bydliště: Žilina
Anonymous píše:
tak o to lepšie, keď sa veci vedia vyriešiť samé. Inka tiež som si všimol, že autobusom sa počas jazdy mení intenzita LED na zadnom paneli.


je tam fotosenzor, ktorý na základe intenzity okolitého osvetlenia mení intenzitu svietenia LEDiek - to rpeto, aby počas slnečného dňa tam bolo vôbec niečo vidieť a v noci aby to neožarovalo....

_________________
Aj vlci sú len ľudia... ;)
Kráľovské Dopravné Podniky - Váš spoľahlivý dopravca


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: ....
PříspěvekNapsal: neděle, 28.led 2007, 00:22 
Offline

Registrován: neděle, 21.črc 2002, 15:49
Příspěvky: 1816
VLK: Za slnecneho pocasia aj tak vidno velke kulate.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: neděle, 28.led 2007, 00:41 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úterý, 21.úno 2006, 16:40
Příspěvky: 386
Bydliště: Považská Bystrica
nie som si istý, či je to automatická zmena intenzity svetla, pretože autobus stojí na zastávke a v priebehu 10 sekúnd zmení emstest intenzitu 3-5x
Snád to nie je tak, ze ked prejde kamión okolo, tak sa rozsvieti menej a ked prejde len dodavka tak kusok viac a ak pojde svetlo pomedzi konare, ze to bude blikat stale. :?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: neděle, 28.led 2007, 10:53 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pondělí, 17.črc 2006, 17:22
Příspěvky: 397
Bydliště: Žilina
pitt píše:
nie som si istý, či je to automatická zmena intenzity svetla, pretože autobus stojí na zastávke a v priebehu 10 sekúnd zmení emstest intenzitu 3-5x
Snád to nie je tak, ze ked prejde kamión okolo, tak sa rozsvieti menej a ked prejde len dodavka tak kusok viac a ak pojde svetlo pomedzi konare, ze to bude blikat stale. :?


na zadnom čísle neviem z akého dôvodu ale vypadlo oneskorenie niekoľko sec na zmenu intenzity svietenia, preto to pri najmenšej zmene svetla hneď reaguje...

_________________
Aj vlci sú len ľudia... ;)
Kráľovské Dopravné Podniky - Váš spoľahlivý dopravca


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úterý, 24.črc 2007, 11:20 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úterý, 21.úno 2006, 16:40
Příspěvky: 386
Bydliště: Považská Bystrica
pitogramy pre emtest


Přílohy:
bitmapy.rar [477 bajtů]
123 krát
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: středa, 25.črc 2007, 07:18 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pondělí, 17.črc 2006, 17:22
Příspěvky: 397
Bydliště: Žilina
pitt píše:
pitogramy pre emtest


nemáš to v nejakom extract-friendly formáte, rád by som si ich pozrel a skúsil naimportovať do programu na editáciu bitmáp, ale voľajáko mi to nejde otvoriť.... :(

_________________
Aj vlci sú len ľudia... ;)
Kráľovské Dopravné Podniky - Váš spoľahlivý dopravca


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: středa, 25.črc 2007, 07:52 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úterý, 21.úno 2006, 16:40
Příspěvky: 386
Bydliště: Považská Bystrica
Vlk píše:
nemáš to v nejakom extract-friendly formáte, rád by som si ich pozrel a skúsil naimportovať do programu na editáciu bitmáp, ale voľajáko mi to nejde otvoriť.... :(


mam to v skicari čiernobiela bitmapa, ale možem to prerobiť ako treba. Len mi zadaj parametre


Přílohy:
PIKTOGRAMY.rar [3.61 KiB]
137 krát
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: středa, 25.črc 2007, 09:43 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pondělí, 17.črc 2006, 17:22
Příspěvky: 397
Bydliště: Žilina
pitt píše:
mam to v skicari čiernobiela bitmapa, ale možem to prerobiť ako treba. Len mi zadaj parametre


pošli mi do mejlu priamo bmp súbory, môj winrar to nexce rozpakovať (sviňa je to)... skúsim sa na to pozrieť, čo to spraví v editačnom programe po importe... ale moja skúsenosť je taká, že si s tým vie dobre poradiť...

_________________
Aj vlci sú len ľudia... ;)
Kráľovské Dopravné Podniky - Váš spoľahlivý dopravca


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pondělí, 30.črc 2007, 09:17 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pondělí, 17.črc 2006, 17:22
Příspěvky: 397
Bydliště: Žilina
náhľad pripravených tabúľ...
najlepšie pozrieť otvorením obrázku - je to prehľadnejšie...
v súčasnosti mám pripravené asi všetky ciele...
piktogramy (c) PITT, vytvorené programom na editáciu bitmáp tabúľ fy. EMtest Žilina - Tabule, v.1.2.19, vytvoril Peter ´vlk´ Bánovec


Přílohy:
31_22.jpg
31_22.jpg [ 78.25 KiB | Zobrazeno 2726 krát ]
31_21.jpg
31_21.jpg [ 82.04 KiB | Zobrazeno 2747 krát ]

_________________
Aj vlci sú len ľudia... ;)
Kráľovské Dopravné Podniky - Váš spoľahlivý dopravca
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pondělí, 30.črc 2007, 10:28 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úterý, 21.úno 2006, 16:40
Příspěvky: 386
Bydliště: Považská Bystrica
no, vyzerá to podľa mňa veľmi dobre...

:arrow: jeden potlesk pre Vlka


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 107 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
POWERED_BY
Český překlad – phpBB.cz